Home |Contactgegevens |Openingstijden |Over Vocor |Verzendkosten en bezorgen |Intracommunautaire bestellingen
Uitgebreid zoeken

A-frame trekstang


A-frame trekstang, slepen met 1 man!    
A-frame trekstang, slepen met 1 man!

BestellenA-frame trekstang, slepen met 1 man!


Artikelcode: VI-SOLOA

€ 475.00 Incl. BTW
Beschrijving
SOLOMATIC A-FRAME VOOR SLEPEN VAN AUTO’S  

Het Solomatic® - door één man te bedienen “A-Frame” wordt in Engeland al meer dan 20 jaar gebruikt door de Wegenwacht en de Engelse Automobiel Club en vele bedrijven en particulieren. Het is gemaakt van hoge kwaliteit RHS profielen met speciale componenten speciaal ontworpen voor zware belastingen en is geheel elektrolytisch verzinkt. Om een auto die bijvoorbeeld met pech onderweg is gestrand hoeft dus voor het slepen geen tweede chauffeur mee te gaan, de auto kan door één man worden opgehaald en naar de plaats van bestemming gebracht.
Ook ideaal voor gebruik achter een camper om uw auto mee te nemen.
Het eenvoudige en vlug op te vouwen frame past in iedere kofferbak en kan dus altijd in slechts enkele seconden beschikbaar zijn voor gebruik.
Eén man kan dan het frame in slechts 3-4 minuten bevestigen aan de onderste draagarmen met een combinatie van kettingen met een hoge treksterkte en heavy duty trekbanden. Het frame kan standaard met de smeedstalen koppeling worden bevestigd aan een trekhaak met een kogeldiameter van 50 mm.

Specificatie 2,5 t versie:
  • Lengte : 1.060 mm (in pakket vorm, niet uitgevouwen).
  • Gewicht: 33 kg
  • Gebouwd uit vierkante buisprofielen 40/50 mm, op diverse plaatsen nog extra versterkt
  • Samengebouwd met High-strength bouten en moeren; Kettingen klasse 100, 7mm, minium breuksterkte 5.5 ton elk, 11 ton totaal.
  • Electrolytisch verzinkt


   

   


Is het legaal?
Zie hier de medeling van het PIVM te Apeldoorn:
Expertisecentrum Verkeer en vervoer PIVM - Apeldoorn.

De door u omschreven constructie is ons bekend.
Conform artikel 5.18.2 van het Voertuigreglement is het toegestaan om door middel van een motorrijtuig een ander motorrijtuig voort te bewegen. Niet omschreven is op welke manier dit dient te geschieden. Met andere woorden: er is geen bepaling opgenomen waarin is omschreven dat de door u voorgestelde constructie niet zou mogen worden toegepast.

Door het aanbrengen van een triangel tussen uw camper en uw auto, krijgt het getrokken voertuig echter niet de status van een aanhangwagen.
Voor de toepassing van de bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994, het Voertuigenreglement en de Wetaansprakelijkheid motorvoertuigen blijft het in alle gevallen een motorrijtuig. Met andere woorden: de auto moet aan alle technische voorschriften voldoen, moet APK zijn goedgekeurd, moet zijn voorzien van een eigen kenteken en moet zijn verzekerd.Het voeren van een voor de camper afgegeven kenteken op de auto is derhalve niet toegestaan.

OP de gehele combinatie blijft ten alle tijden artikel 5 van de Wegenverkeerswet 1994 van toepassing.
Dit houdt in dat er geen gevaar op de weg mag worden veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd. De sleepconstructie dient dan ook zo te zijn uitgevoerd dat deze niet kan lostrillen en dat zijdelings uitwijken van de auto zoveel mogelijk wordt voorkomen. Het verdient eveneens aanbeveling om achter de auto een zogenaamde lichtbalk aan te brengen waarmee duidelijk kan worden aangegeven dat met de combibatie van richting wordt veranderd of dat de combinatie tot stilstand wordt gebracht.

Met betrekking tot bovenstaande is er één uitzondering.
Voor de toepassing van de gedragsregels van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 wordt de gesleepte auto gezien als een aanhangwagen. Dit heeft bijvoorbeeld consequenties wanneer u te maken zou krijgen met een weg die gesloten is verklaard voor motorvoertuigen met aanhangwagens.
Voor zover er geen lagere maximum snelheid geldt, dient u er tevens rekening mee te houden dat u met de combinatie niet sneller mag rijden dan 80 km/u.

Hoewel dit laatste naar ik verwacht niet van toepassing zal zijn: de afstand tussen de camper en de auto mag niet meer bedragen dan 5 meter.

Vertrouwende u vraag hiermee naar behoren te hebben beantwoord,
het expertisecentrum Verkeer en vervoer PIVM - Apeldoorn.
Vocor Tools B.V. Rijnstraat 51 C, 4191 CK Geldermalsen
Tel. 0345 574138. Email: info@vocor.nl  Website: tools.vocor.nl
Chamber of Commerce – Tiel, Netherlands; nr. 56222122. VAT nr. NL85.2027.904.B01