Home |Contactgegevens |Openingstijden |Over Vocor |Verzendkosten en bezorgen |Intracommunautaire bestellingen
Uitgebreid zoeken

Cursussen


Plaatwerk workshop door Ben van Berlo "hands on"    
Plaatwerk workshop door Ben van Berlo

BestellenPlaatwerk workshop door Ben van Berlo "hands on"


Artikelcode: VI-CURSBVB2016/17

€ 225.00 Incl. BTW
Beschrijving
Metalshaping 'Hands-on met eenvoudige gereedschappen' door  Metalshaper Ben van Berlo
 
Vocor verzorgd geregeld metalshaping cursussen die worden verzorgd door professionals zoals bijvoorbeeld Ron Covell uit de States. Hierbij kunt u aanschouwen hoe een meester als Ron allerlei technieken uitvoert. Maar nu kunt u ook zelf aan de slag mbv deze hands-on cursus onder begeleiding van niemand anders dan master fabricator Ben van Berlo. Ben heeft al meer dan 40 jaar ervaring.
 
Het maken van vrije vormen is één ding maar het fabriceren van panelen mbv alleen handgereedschap vergt een bepaalde werkwijze en begrip voor het materiaal. In een beperkt groepje ga je samen met Ben aan de slag. Eerst zal Ben je de verschillen tussen de technieken van over de hele wereld uiteenzetten en je kennis laten maken met het 'flexibel patroon principe' uitgewerkt door master panelshaper en vriend Wray Shelin uit de States. Met behulp van een zogenaamde 'buck' (pasmal) ga je zelf aan de slag om hier deelpanelen voor te maken. 

Ben begeleidt, helpt, legt uit en motiveert je hierbij. Ben's motto 'If it works for you it must be o.k.' blijft altijd gelden. Er is geen één manier. Vind samen degenen die bij jou past.
 
Zaken die minstens aan bod komen:
- Strek- en stuik-(krimpen) technieken
- Hammerform en pasmallen
- Verschil tussen Vorm en Arrangement
- Eenvoudige handgereedschappen
- Workflow (Ruwe vorm, verfijnen, details toevoegen en oppervlakte perfectioneren)
- Bollingen en holtes
 
Neem gerust je eigen tools of kleine projecten mee. Deze kunnen bij genoeg tijd besproken worden. Voor alle tools, benodigdheden en lunch wordt gezorgd.

De workshop wordt aan maximaal 6 deelnemers tegelijk gegeven. De workshop bestaat uit 1 dag, van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Voorlopig zijn er de volgende data gepland:

Zaterdag 24 Februari
Zaterdag 17 Maart
Zaterdag 21 April
Zaterdag 19 Mei
Zaterdag 16 Juni

Bij het bestellen kunt u de datum opgeven.
 
Over Ben van Berlo:
Ben van Berlo heeft al meer dan 40 jaar ervaring op  het gebied van metaalbewerking. Hij is bij zijn vele reizen rond de wereld bevriend geraakt met grote meesters zoals Ron Covell (USA), Peter Tommassini (Aust/Italié), Wray Shelin (USA), Randy Furgeson, (USA) etc. Hierdoor beheerst Ben niet alleen de technieken van één land/merk. Maar is alle technieken meester zoals de Italiaanse , Britse, Amerikaanse , Franse etc. Met zowel machines als handgereedschappen.

Hij past deze zelf in zijn eigen indrukwekkende shop toe in vrije vormen zoals gebruikt in de kunst maar ook de 'precieze' maatvormen gebruikt in de automobiel industrie van weleer. Hij maakt hier authentieke panelen voor vintage Ferraries, Porsches, Aston Martins, Austin Healies, Peugeot's Harley Davidsons, etc. www.bensmetalshapingshop.nl

Als wij minder dan 4 inschrijvingen per datum hebben, behouden wij ons het recht voor om de cursus te annuleren. U krijgt dan of uw geld terug, of u kunt op een andere datum meedoen.


Vocor Tools B.V. Rijnstraat 51 C, 4191 CK Geldermalsen
Tel. 0345 574138. Email: info@vocor.nl  Website: tools.vocor.nl
Chamber of Commerce – Tiel, Netherlands; nr. 56222122. VAT nr. NL85.2027.904.B01