Home |Contactgegevens |Openingstijden |Over Vocor |Verzendkosten en bezorgen |Intracommunautaire bestellingen
Uitgebreid zoeken

SPUITCABINE`S / WORKSTATIONS

Carcoon werkstations/spuitcabines zijn revolutionaire systemen voor het uitvoeren van spuitwerk aan voertuigen, motoren etc. en/of voor het uitvoeren van werkzaamheden waarbij de werkomgeving zoveel mogelijk stofvrij moet zijn zoals bij het aanbrengen van ruit-folies, het aanbrengen van belettering en stickets, reparatie van aluminium carrosserie delen etc.
De  Carcoon werkstation/spuitcabine is special ontworpen om een nagenoeg stofvrije werk omgeving te creeren en tegelijkertijd het milieu te beschermen tegen ongewenste emissies, special emissies van traditionele materialen die veel worden gebruikt bij de reparative van voertuigen zoals bijvoorbeeld verf, oplosmiddelen, schoonmaakmiddelen, vulmiddelen (plamuur)  etc.
Het Carcoon workstation is een volledig functionele mobiele spuitcabine die gebruik maakt van een ventilator met een capaciteit van ma. 4750m3 per uur en standaard filter materialen zowel voor de toevoer als voor de afvoer, deze filter materialen zijn dezelfde die in conventionele vastopgestelde spuitcabines worden toegepast. In het geval van de Carcoon spuitcabine zelfs met Active Koolstof filters in de afvoer naar de omgeving. Dit nieuwe concept maakt gebruik van drie atmosferische kamers voor een optimale functionaliteit en ventilerende luchtstroom door het gehele systeem.
De workstations/spuitcabines zijn draagbaar en mobiel en kunnen gemakkelijk van de ene naar de andere plaats worden verplaatst. De hoofddoelstellingen van het ontwerp zijn betere arbeids omstandigheden en hoge productiviteit.

Hoe werkt het :
Het opzetten van een workstation/spuitcabine neemt niet meer dan 10 – 15 minuten.
Het mobiele workstation resp. de spuitcabine is een verplaatsbare cross-flow geventileerde installatie (de lucht wordt ca. 20 keer per uur ververst) die gebruik maakt van een drie traps procedure, volledig toegerust om alle reparaties en taken uit te voeren die in een traditionele cabine worden uitgevoerd maar met de enorme voordelen dat wanneer er geen werk voor is het niet of nauwlijks plaats in neemt en dat de gehele installatie “draagbaar” is zodat ook op locatie werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd.
De drie traps procedure is als volgt:
  1. De lucht die binnen treedt in de cabine is intensief gefilterd. Hierdoor ontstaat een schone, stofvrije en welgeventileerde werkomgeving.
  2. De horizontale lucht stroom in de cabine vangt alle emissies en deeltjes op zoals stof, verf, “overspray” etc. De deeltjes worden vervolgens verzameld in het uitgaande filter.
  3. De lucht van het uitgaande filter stroomt vervolgens door de eind-filters en wordt in de atmosfeer afgevoerd.
€ 5250.00 incl. btw   7750.00 
Workstation Standard 8 Meter - EX DEMO

Vocor Tools B.V. Rijnstraat 51 C, 4191 CK Geldermalsen
Tel. 0345 574138. Email: info@vocor.nl  Website: tools.vocor.nl
Chamber of Commerce – Tiel, Netherlands; nr. 56222122. VAT nr. NL85.2027.904.B01